Betrokken producten

babynutrition.be ondersteunt volledig de principes van de Wereldgezondheidsorganisatie en de adviezen van Belgische kinderverenigingen zoals ONE, Office de la Naissance et de l’Enfance, en Kind en Gezin, die stellen vast dat borstvoeding de beste voedingsbron blijft voor een baby.

De producten die babynutrition.be vertegenwoordigt zijn voedingsmiddelen voor baby’s en peuters tussen 0 en 36 maanden. De juiste voeding op jonge leeftijd is essentieel voor een goede groei en ontwikkeling.

Opvolgzuigelingenvoeding | Van 6 tot 12 maanden

“Opvolgzuigelingenvoeding” verwijst naar voedingsmiddelen bestemd voor zuigelingen wanneer passende aanvullende voeding wordt gegeven en die het belangrijkste vloeibare bestanddeel vormt van de steeds gevarieerder wordende voeding van deze zuigelingen.

De voedingssamenstelling van opvolgzuigelingenvoeding is wettelijk geregeld op Europees niveau.

Bewerkte voedingsmiddelen op basis van granen en babyvoeding | Van 4 tot 36 maanden

Tijdens de voedingsdiversificatie veranderen baby’s van een op melk gebaseerd dieet naar een dieet dat bestaat uit een verscheidenheid aan voedingsmiddelen en dranken die vaak worden aangeduid als aanvullende voedingsmiddelen. Een ruim assortiment van dergelijke producten is beschikbaar op de Belgische markt. Deze voedingsmiddelen hebben een uitgebalanceerde samenstelling om adequaat bij te dragen aan de voedingsbehoeften van jonge kinderen tot 3 jaar (zo wordt het zoutgehalte bv. tot een minimum beperkt).

De Europese wetgeving legt regels vast voor de samenstelling van baby- en peutervoeding (vetten, eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen) inclusief, waar nodig, minimum- en maximumwaarden.